Leave Your Message
Ua mou atu le nofoaga manaia mo le 5G SA?

Ua mou atu le nofoaga manaia mo le 5G SA?

2024-08-28

David Martin, tagata suʻesuʻe sinia ma le ulu o le telecom cloud i STL Partners, na taʻu atu ia Fierce e ui o le "tele o folafolaga" na faia e le au faʻatautaia mo le 5G SA faʻapipiʻiina i le 2021 ma le 2022, o le tele o na folafolaga e leʻi faʻataunuʻuina.

"Ua toetoe lava a le leoa le aufaipisinisi i lenei mea," o le tala lea a Matini. Na matou oʻo i le faʻaiʻuga, o le mea moni, o le tele [o fuafuaga faʻatulagaina] e le mafai ona maeʻa." E tusa ai ma le STL Partners, e mafua lenei mea i le tele o mea eseese.

E pei ona faʻamatalaina e Matini, atonu o loʻo faʻatuai e le aufaipisinisi le tuʻuina atu o le 5G SA ona o le le mautonu o loʻo siomia ai le faʻaogaina o le SA lava ia, faʻatasi ai ma le leai o se talitonuga i le faʻaogaina o le 5G SA i luga o le ao lautele. "O se ituaiga o liʻo leaga, i le uiga o le SA o se fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga e fetaui lelei e faʻapipiʻiina i luga o le ao lautele, ae o loʻo malamalama lelei le aufaipisinisi e uiga i le lautele o aʻafiaga o le faia i tulaga o tulafono faatonutonu, faʻatinoga, saogalemu. , maufetuuna'i ma isi mea," o le tala lea a Matini. Na taʻua e Matini o le tele o le talitonuga i le 5G SA faʻaoga mataupu e mafai ona faʻaosoina ai le tele o faʻalapotopotoga e faʻapipiʻi i luga o le ao lautele. Ae ui i lea, na ia fai mai, i tua atu o le gafatia o fesoʻotaʻiga slicing, "e itiiti lava ni mataupu aoga ua atiaʻe ma faʻapisinisi."

E le gata i lea, o loʻo tauivi le aufaipisinisi e maua mai tupe maua mai tupe teufaafaigaluega o loʻo i ai i le 5G (5G NSA) e le tutoʻatasi. O lo'o fa'amaninoina fo'i e le STL suiga i le aufaipisinisi lautele lava latou. Na maitauina, mo se faʻataʻitaʻiga, sa i ai masalosaloga e uiga i le tautinoga a Microsoft i le telecom cloud ina ua maeʻa ona toe faʻatulagaina lana pisinisi vaʻavaʻa e aofia ai oloa autu feaveaʻi e aofia ai seti o oloa Faʻamaonia ma Metaswitch ua le toe faʻaaogaina. "Ou te manatu o lenei mea ua mafua ai ona le mautonu le aufaipisinisi ona ua lelei le tulaga o le AWS e faʻaogaina lenei avanoa ma faʻavae le taʻitaʻiga ma le puleʻaga i le lautele o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga, ae e manino lava e le manaʻo le aufaipisinisi e pule AWS ma atonu latou te faatali seia o isi taʻaalo e faʻateleina ma faʻaalia le faʻatinoga ma le maufetuunaʻi o latou atinaʻe ao," o le tala lea a Matini. Na ia faasino i Google Cloud ma Oracle o ni tagata faatau se toalua e mafai ona "faatumu le avanoa." O le isi mafuaʻaga o le faʻatuai e uiga i le 5G SA ona o nisi tagata faʻatautaia atonu o loʻo sailia nei ni tekonolosi fou e pei o le 5G Advanced ma le 6G. Fai mai Matini o le 5G Advanced (lea e taʻua o le 5.5G) faʻaoga faʻaoga e le masani ona manaʻomia le faʻaogaina faʻaesea, ae na ia maitauina o le RedCap tekinolosi o se tuusaunoaga aua e faʻalagolago i le 5G SA's network slicing ma tele-scale machine-type communication ( po'o le eMTC) gafatia. "O lea afai o le RedCap e faʻaaogaina lautele, e mafai ona avea o se faʻalavelave," o lana tala lea.

Faʻamatalaga a le Faʻatonu: I le maeʻa ai o le lolomiina o lenei tusiga, Sue Rudd, pule faʻatonu o le BBand Communications, fai mai 5G Advanced e manaʻomia i taimi uma le 5G SA o se mea e manaʻomia muamua, ae le naʻo RedCap 'faʻatasi ai'. "O tulaga masani uma o le 3GPP 5G o loʻo faʻaogaina e faʻaogaina ai se fausaga faʻavae auaunaga 5G," o lana tala lea. I le taimi lava e tasi, o loʻo matauina e Matini, o le tele o tagata faʻatautaia o loʻo i ai nei i le faʻaiʻuga o le taamilosaga o tupe teufaafaigaluega 5G, ma "o le a amata ona latou vaʻavaʻai i le 6G." Na taʻua e Matini o Tier 1 kamupani ua uma ona taʻavale le 5G SA i le fua "o le a latou sailia nei se toe maua mai i nei tupe teufaafaigaluega e ala i le atinaʻeina o fesoʻotaʻiga faʻaogaina faʻaoga," ae na ia fai mai "o se lisi umi o kamupani e leʻi amataina le 5G SA atonu. faʻatali nei i luga ole laina, masalo naʻo le suʻesuʻeina o le 5.5G ma faʻatuai le faʻaogaina o le SA e le gata."

I le taimi lava e tasi, o le lipoti a le STL o loʻo fautua mai ai o faʻamoemoega mo le vRAN ma le tatala RAN e foliga mai e sili atu le manuia nai lo le 5G SA, lea o loʻo faʻamatalaina ai le vRAN o loʻo tausisia tulaga Open RAN ae e masani lava ona ofoina mai e se tasi faʻatau. O iinei, o loʻo faʻamalamalama manino ai e Matini e le manaʻomia e le aufaipisinisi ona faʻafetaui tupe teufaafaigaluega i le 5G SA ma le vRAN/Open RAN, ma o le tasi tupe teufaafaigaluega e le o muaʻi fuafuaina le isi. I le taimi lava e tasi, na ia fai mai e le o mautinoa e le aufaipisinisi po o fea o tupe teufaafaigaluega e lua e tatau ona ave i ai le faamuamua, ma o loʻo latou fesiligia pe o le 5G SA e manaʻomia moni e "faʻaaogaina atoatoa le aoga o le Open RAN, aemaise lava i tulaga o le RAN programmability mo fesoʻotaʻiga slicing ma. pulega o alaleo." O se tulaga lavelave foi lea. "Ou te manatu o loʻo mafaufau le aufaipisinisi i nei fesili mo le lua pe tolu tausaga talu ai, e le gata i le SA, ae faʻafefea ona tatou faʻaogaina le ao lautele? O le a tatou faʻaaogaina se faʻataʻitaʻiga atoa-tele-cloud?

O nei mataupu uma e fesoʻotaʻi faʻatasi, ma e le mafai ona e vaʻavaʻai i soʻo se tasi oi latou i le faʻaesea ma le amanaʻia le ata tele, "na ia faʻaopoopo mai ai. O le lipoti a le STL o loʻo taʻua ai i le 2024, o galuega tetele Open / vRAN mai kamupani tetele e aofia ai AT & T, Deutsche Telekom , Orange ma STC o loʻo faʻamoemoeina e amata pisinisi faʻapisinisi i se tulaga faʻaopoopo Matini o le vRAN faʻataʻitaʻiga "e mafai ona avea ma se faʻataʻitaʻiga manuia mo le 5G tatala RAN "E tele mea e manaʻomia e faʻatasi, e aofia ai le faʻatinoga, tau, malosi lelei ma le mafai ona faʻaalia lona faʻaogaina i se auala tatala." Ae ou te manatu o le gafatia o le vRAN e matua tele lava, "o lana tala lea.